Close

Om meg

Hvorfor:

Jeg har startet denne bloggen for å hjelpe individuelle investorer på veien for å bli bedre. Det er ingen hemmelighet at jeg er over snittet interessert i aksjemarkedet og personlig økonomi. For å ikke plage de rundt meg med dette for mye, har jeg valgt å starte en blogg for å lufte mine tanker. Jeg har også et personlig ønske om å utvikle meg og bli en bedre investor. Den kjente Nobelpris vinneren i fysikk, Richard Feynman har argumentert for at man burde lære bort noe om man vil bli bedre. «If you want to master something, teach it».

Aksjemarkedet gir mennesker muligheten til å delta i verdiskapningen som skapes i samfunnet. I det lange løp har aksjemarkedet gjort det bedre enn alle andre aktiva-klasser, selv med finanskrisen i 2008. Fra 1932 til til 2019 har Oslo Børs gitt en avkastning på 31,486%. I følge en rapport fra dalbar viser det seg at den gjennomsnittlige små-spareren sitter igjen med langt lavere avkastning enn markedsavkastningen. Dette skyldes primært små-sparerens oppførsel, men daglige overskrifter og «støy» hjelper dem ikke. Overskrifter som «Slik satser proffene denne uken» eller «nå må du selge alle aksjene dine, krakket kommer» og liknende gir lite verdi. Jeg mener langsiktige investorer ikke skal trenge å bekymre seg over neste kvartalstall, nyhets-overskrifter, megler-rapporter og kursmål. Jeg har derfor et ønske om å bidra med fakta og informasjon om aksjer og økonomi som forhåpentligvis kan bidra til at flere får bedre resultater.

Oslo Børs

Investeringsfilosofi:

Jeg ser på meg selv hovedsakelig som en verdi-investor. Jeg ønsker å kjøpe solide selskaper uten å betale for mye, og eie disse selskapene i lang tid.

I tillegg er jeg heller ikke fremmed for opportunistiske «spill» på verdi-faktorer , sektorer, makro eller liknende. To eksempler på dette er IMO 2020 og 5G revolusjonen.

Før du foretar deg noen investeringer eller leser videre på bloggen, les vår ansvarsfraskrivelse.

Copy link
Powered by Social Snap