Close

Guide: Børsmeldinger som pushvarsel

I dette innlegget vil du få en veiledning til å sette opp børsmeldinger som pushvarsel på e-post. For de som er aktive og har anledning til å følge mye med kan det være veldig lurt å ha dette. I USA reagerer markedet sannsynligvis for raskt fordi markedet er dominert av sofistikerte algoritmer. Slik er det derimot ikke på Oslo Børs. Et eksempel på dette var den 12.06.2018. Daværende CEO gikk av i Selvaag Bolig med umiddelbart virkning. Denne børsmeldingen kom under børsens åpningstid. Jeg var i denne perioden underlagt egenhandelsregler, og hadde ikke lov å drive med shorthandel, men denne var soleklar. Selvaag var på tidspunktet denne meldingen kom opp 1-2%. Det tok ca. 12-15 minutter før kursen reagerte og Selvaag Bolig var raskt ned 6-7%, når markedet tok dette innover seg. Man hadde altså god tid til å sette en short, med veldig god risk/reward på en kortsiktig trade (free lunch). Årsaken til at dette er mulig på Oslo Børs er fordi det er mindre likviditet samt at det tar tid før eksisterende kjøps- og salgsordre endrer seg.

Steg 1: Registrer deg på Oslo Børs

For å få børsmeldinger som pushvarsel er det første du må gjøre å gå inn på Oslo Børs å lage en ny bruker. Om du ikke har dette fra før. Du kan lage ny bruker ved å trykke på linken.

Før du registrerer deg er det viktig å tenke godt over e-postadressen du velger å benytte. I relsultatsesongen kan det bli stort trykk med børsmeldinger, det kan derfor være lurt å sette dette i system. Du kan f. eks sette opp en dedikert epostadresse eller Google Mail for dette, hvor du setter opp ett mappesystem med regler.

Steg 2: Selskapsmeldinger

Når du har laget en bruker på Oslo Børs sine sider, må du legge opp de selskapene du ønsker å få børsmeldinger fra. Så fort du er logget på, kommer rett inn i selskapsmeldinger ved å klikke på denne lenken 

Alternativt finner selskapsmeldinger på egen hånd ved å trykke på «Min Side» -> «Selskapsmeldinger» nederst på siden.


PS: Det er ikke alle som er klar over dette, men man har også muligheten til å sette opp fiktive porteføljer på denne siden, skulle man ønske det.

Steg 3: Sett opp abonnement 

Legg til de selskapene du ønsker å følge ved å følge linken, og trykk lagre når du har lagt til ønskede selskaper. 


Steg 4: Legg til eller fjern nyhetsvarsler

Oslo Børs sender også ut andre nyhetsvarsler, om du ikke ønsker disse kan du fjerne dette ved å følge lenken.

4 4 votes
Article Rating
Abonner
Varsle ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments