Close

Om denne bloggen

Hvorfor:

Jeg har startet denne bloggen for å hjelpe individuelle investorer på veien for å bli bedre. Det er ingen hemmelighet at jeg er over snittet interessert i aksjemarkedet og personlig økonomi. For å ikke plage de rundt meg med dette for mye, har jeg valgt å starte en blogg for å lufte mine tanker. Jeg har også et personlig ønske om å utvikle meg og bli en bedre investor. Den kjente Nobelpris vinneren i fysikk, Richard Feynman har argumentert for at man burde lære bort noe om man vil bli bedre. «If you want to master something, teach it». Dette er noe jeg virkelig tror på.

Aksjemarkedet gir mennesker muligheten til å delta i verdiskapningen som skapes i samfunnet. I det lange løp har aksjemarkedet gjort det bedre enn alle andre aktiva-klasser, selv med finanskrisen i 2008. Fra 1932 til til 2019 har Oslo Børs gitt en avkastning på 31,486%. I følge en rapport fra dalbar viser det seg at den gjennomsnittlige små-spareren sitter igjen med langt lavere avkastning enn markedsavkastningen. Dette skyldes primært små-sparerens oppførsel, men daglige overskrifter og «støy» hjelper dem ikke. Overskrifter som «Slik satser proffene denne uken» eller «nå må du selge alle aksjene dine, krakket kommer» og liknende gir lite verdi. Jeg mener langsiktige investorer ikke skal trenge å bekymre seg over neste kvartalstall, nyhets-overskrifter, megler-rapporter og kursmål. Jeg har derfor et ønske om å bidra med fakta og informasjon om aksjer og økonomi som forhåpentligvis kan bidra til at flere får bedre resultater.

Oslo Børs

2
Legg igjen en kommentar

avatar
1 Tråder
1 Kommentarer
0 Følgere
 
Flest reaksjoner
Beste kommentar
2 Debattanter
Martin BruteigMrCooger Nye kommentatorer
  Abonner  
nyest eldst mest stemt
Varsle ved
MrCooger
Gjest
MrCooger

Godt å se at du er tilbake! Tar du forespørsler? Skulle gjerne hørt ditt perspektiv på 5G, siden jeg har skjønt at dette er noe du har sett nærmere på. Fikk i dag en prisøkning på 30% på fibernett og innså at jeg er ganske f*cked med få og dårlige alternativer. The switching cost is real og hvis 5G-utbyggingen gir samme effekt er jo dette noe som virkelig er interessant 🙂

Share via
Copy link
Powered by Social Snap